= 835

Nu există o rețetă universală pentru o vacanță reușită, dar majoritatea suntem fericiți dacă cheltuielile din această perioadă nu ne periclitează foarte mult bugetul. De aceea, fie că ai economisit bani tot anul, fie că ai contractat un credit pe loc online, este ideal să-ți faci temele la timp. În acest articol vom prezenta câteva idei de achiziționare a biletelor de avion în așa fel încât să vă încadrați în bugetul propus.

Accesați site-urile de călătorii în mod incognito sau privat. Se pare că cercetătorii au observat că atunci când o persoană caută o anumită rută, prețurile pentru acel zbor vor crește. Site-ul, de fapt, urmărește ca tu să rezervi o cursă înainte ca prețurile „să urce” și mai mult.

Folosiți cele mai bune motoare de căutare pentru cursele aeriene. Iată câteva care au prețuri foarte bune: SkyScanner, Momondo, AirFare Watchdog, JetRadar, Cheapoair, Google Flights (foarte bun pentru a compara zboruri).

Urmăriți cea mai ieftină zi pentru a zbura. De cele mai multe ori este mai ieftin să pleci într-o zi oarecare din săptămână și să eviți weekend-urile. Cel mai indicat însă este să cauți și să compari prețurile pentru o lună întreagă, dacă ai mai mult timp disponibil și nu trebuie să respecți o anumită dată. Intră pe SkyScanner, selectează locul de plecare și cel de destinație, alege călătoria doar pentru dus și selectează din listă „toată luna”. Astfel, vei putea să alegi cea mai avantajoasă zi.

Alegeți companiile aeriene low-cost. Rezervați bilete la companii aeriene low-cost precum Ryanair, FlyNiki, Eurowings, easyJet, Tiger Air, Air Asia. Norwegian Air, Wizz Air.

Găsiți cel mai ieftin loc unde să zburați. Pentru a descoperi cel mai avantajos preț, începeți cu Kiwi.com. Introduceți orașul de plecare, apoi alegeți o perioadă de zbor. Veți vedea o listă de destinații care este sortată în funcție de preț. Dacă nu v-ați hotărât încă unde ați vrea să petreceți vacanța, acum este momentul.

Verificați dacă e mai avantajos să plătiți în altă monedă. De cele mai multe ori, companiile aeriene îți prezintă prețurile în moneda țării tale, dar dacă e mai avantajos pentru tine să plătești în dolari, de exemplu, de ce nu ai face-o? Atenție, însă, la tipul de card! Acesta va trebui să nu perceapă taxe pentru astfel de tranzacții, pentru a fi în beneficiul tău.

Călătoriți cu grupul. Dacă ai un grup mare de prieteni și ați deschis discuția despre petrecerea vacanței ce urmează, de ce să nu profitați de compania acestora și de reducerile ce vin la pachet? Gândiți-vă că puteți economisi la călătoria cu avionul și nu numai. La hotel, muzee și alte facilități din timpul vacanței.

Alegeți cursele nocturne. Pentru a face economii consistente, alegeți zborurile de noapte, din intervalul 18.00 – 24.00. Spre deosebire de cursele de zi, acestea sunt mai convenabile la preț, fiind cu aproximativ 10% mai mici.

Dacă vă hotărâți să plecați în vacanță fie și apelând la un împrumut fără loc de muncă stabil, luați în calcul aceste variante și profitați de timpul liber. Nu e obligatoriu să călătoriți chiar departe, ci puteți să alegeți cursele locale și să faceți o vacanță accesibilă în Republica Moldova sau în Bulgaria. În mod cert, trebuie să țineți seama de un singur lucru: faceți rezervări cu mult timp înainte de perioada propriu-zisă.