= 2879

Astazi 27 februarie 2019, am participat si eu in calitate de ghid la adunarea generala ANGR – Asociatia Nationala a Ghizilor din Romania. Am si eu ecuson de ghid de doua zile si am vrut sa vad daca merita sa fiu membru in ANGR?

Hai sa va arat si ecusonul meu de ghid:

Sedinta a inceput la 17.20 si eram in jur de 30 persoane. Pentru cateva minute a fost in sala si domnul presedinte al FNGTR (Federatia Nationala a Ghizilor de Turism din Romania) dl. George Vasiliu.

Mi-as fi dorit sa vad mai multi oameni in sala (membrii aspiranti), din pacate evenimentul nu a fost promovat deloc. Eu am aflat intamplator de la cineva. Personal cred ca Federatia trebuia sa anunte pe pagina oficiala de Facebook si pe grupul inchis (doar pentru membrii ca va avea loc aceasta adunare). Nu au facut acest lucru din lipsa de timp si de personal.

M-am inscris si eu pe grupul inchis al Federatiei Ghizilor si inca astept aprobarea. Bineinteles ca am pus si numarul ecusonului. Dar sa revenim la oile noastre.

A deschis sedinta domnul presedinte al ANGR – dl. Moscu Anastasie. Nu a apucat sa zica doua vorbe ca m-a si luat la “paruiala” 🙂 In loc sa zica: “Buna ziua domnule Dordea! Ne bucuram ca v-ati facut timp si participati alaturi de noi la aceasta adunare, ne face placere prezenta dvs. si speram sa deveniti membru in asociatia noastra! , asa cum era normal si frumos..ce credeti ca am primit?

Dvs. domnule Dordea in ce calitate participati?, iar eu i-am raspuns ca in calitate de ghid (viitor membru in ANGR), DACA reuseste sa ma convinga sa intru in asociatie. I-am raspuns ca astept sa prezinte care sunt motivele pentru care eu as deveni membru in asociatie? Din pacate nu a reusit nici pana la sfarsitul sedintei.

Atitudinea domnului presedinte nu a fost cea mai potrivita asa ca ..nu am sa devin membru ANGR. Sedinta a continuat cu speach-ul domnului Vasiliu. A spus cateva lucruri noi si interesante pe care nu am sa vi le spun, o sa las Federatia sau ANGR-ul sa vi le comunice.

Printre ele au fost asa:
– ghizii sa faca diferenta intre Federatie si InfoTravelRomania, intre evenimentele organizate de Federatie (Conferinta Nationala a Ghizilor de Turism, conferinta de la Romexpo) si evenimentele organizate de InfoTravelRomania (Forumul Ghizilor de la Predeal, Grup pe facebook Forumul Ghizilor si grup pe whatsapp Ghizi turism).
– va exista un ecuson nou
– va exista un control psihologic al ghizilor o data la 5 ani
– se va lansa site-ul Federatiei si multe altele.

L-am rugat pe domnul presedinte al Federatiei, dl. Vasiliu sa imi dea numele fiecarui presedinte de asociatie sa actualizam o pagina importanta pe site: asociatii ghizi turism. Raspunsul dansului a fost NU! Ca vor aparea pe site-ul Federatiei! Daca cineva vrea sa iti faca reclama si o face si gratis si tu sa ii spui NU ..astia suntem! 🙂 MERGEM INAINTE!

Dupa 20 -30 minute de sedinta, dl. secretar general al ANGR ma intreba iar: ei cum e? v-am convins sa intrati in asociatie? aveti suficiente motive? ..eu am raspuns: NU.

La finalul sedintei dl. Moscu a insistat: sa ramana in sala doar membrii! urmau alegerile pentru comitetul executiv, asa ca m-am ridicat frumusel si am plecat.

Taxa de membru este de 160 lei/ an + 10 lei taxa pentru FEDERATIE. Daca vreti sa deveniti membru in aceasta asociatie este alegerea dvs.! Eu spun PAS!
Astept urmatoarea asociatie sa ma invite si sa ma convinga sa devin membru! Da, da! stiu povestea aia cu ..nu intreba ce iti ofera tie asociatia, spune ce poti sa faci tu pentru asociatie?!..dar cu asa o atitudine de …ba? tu ce cauti pe la noi? ….nu vor atrage niciodata membrii noi.

ps: sa stiti ca fac cate ceva si ANGR.. se intalnesc de 2 ori pe an, au un site din 1914 care va fi refacut, ultima postare pe Facebook este din 15 februarie 2017, va ofera cateva carti de vizita si acces la evenimentele organizate de Federatie.

Sper sa nu ma injure domnul Moscu pentru acest articol pe blog, insa astazi are de la mine un cartonas ROSU! Maine suntem prieteni si ne vom strange mana, chiar daca nu voi fi membru in ANGR. Numai bine!

Articol scris de Petre Dordea.