Surpriza din vestul țării se numește Oradea. Pentru mulți o surpriză este galopul de dezvoltare pe care Oradea l-a cunoscut în ultimii ani, un oraș ce se afla pe picior de egalitate cu alte orașe din partea de vest a țării. Economia, infrastructura și turismul au luat amploare și fac din Oradea un oraș ce se găsește în toate topurile de performanță din Romania.

Cazare in Oradea

In ultimii ani sau construit o multime de unitati de cazare in Oradea, care ofera turistilor veniti in oras conditii occidentale de cazare. Pensiuni frumoase, moteluri moderne, sau hoteluri maiestuoase sunt pregatite sa va ofere rasfat, comoditate si cazare in Oradea. Ca sa gasesti dinainte cazare in Oradea iti recomand sa intri pe internet si sa cauti cazare Oradea sau pensiuni Oradea inainte sa calci in oras, ca sa fii linistit ca ai o cazare in Oradea, asigurata pe timpul sederii tale aici. Sau poti intra direct pe www.cazareoradea.ro sa gasesti de acolo o unitate de cazare in Oradea dupa placul tau. Una peste alta cazare in Oradea este usor de gasit. Autoritațile au găsit metode prin care să implice cetățenii în dezvoltarea urbei. Una din porțile de ieșire și intrare din partea de vest a Europei a contribuit și ea la dezvoltarea orașului și a zonei. Mulți investitori din afară au venit cu destinația Oradea. Conform unei statistici în ultimii 8 ani în Oradea s-a investit peste 1000 de euro pe cap de locuitor, iar atracția de fonduri europene se învârte în jurul sumei de 700 de euro/cap de locuitor. Tot mai mulți locuitori din județul Bihor și din împrejurimimi au ales să se mute în Municipiul Oradea, iar asta a făcut ca orașul să intre în topul primelor 10 orașe din țară după numărul populației, locuitorii orașului de pe Criș se ridică la peste 221 de mii.

Bugetare Participativa

La finele anului 2017, oficialitățile au lansat un program numit Oradea bugetare participativă, prin care orice cetățean poate propune proiecte pentru dezvoltarea cartierului său. Acest program se bucură de succes. Oradea este în top și în ceea ce privește siguranța populației. Toate aceste aspecte au făcut diferența. Turismul Orădean a cunoscut alte oportunități, nu doar în jurul Băilor Felix pe care toată lumea le știe din aproape orice colț al țării. Au apărut diferite ștranduri termale în oraș și comunele limitrofe ce au dus la o dezvoltare a zonei profitînd din plin de punga de apă geotermală care se află aici. Apa termală a fost valorificată în parte și în ceea ce privește și sistemul de încălzire a locuințelor de bloc, scăzând considerabil facturile. Câteva cartiere orădene se bucură de acest lucru premium.

Cazare Oradea

Cazare Oradea

Atractii turistice

Turismul în județul Bihor nu înseamnă doar obiectivele turistice din oraș și turismul termal folosit pentru tratarea unor afecțiuni ci și turismul în general, județul Bihor are câteva zone naturale deosebite la o mică depărtare de oraș zone montane și peșteri, precum și alte secrete ale naturii pe malurile Crișurilor, amintim aici doar Vadul Crișului, Porțile Bihorului, zona turistică Padiș. Autoritățile locale au construit mai multe pagini web cu locuri de vizitat în județul Bihor. Atracția turistică e crescută și de faptul că în Oradea s-a dezvolat mult infrastructura, iar până la finele acestui an, alte proiecte se vor finaliza în acest sens. Oradea și județul Bihor este o destinație tot mai des pusă pe harta României, un atuu in acest sens că anumite obiective de vizitat pot fi atinse și călătorind cu trenul, soluție venită pentru cei ce nu au alte posibilități, sau preferă acest tip de transport. Pentru a ajunge in Oradea, orașul cu cetate, poți apela la aeroportul din Oradea sau poți ajunge din Europa și nu numai la aeroportul din Debrețin Ungaria, situat la doar 70 de kilometrii de orașul de pe Criș. O altă soluție dar puțin mai incomodă este aeroportul Cluj sau Timișoara. Oradea se transformă încet, încet în Occidentul României după cum o arată statisticile socio-economice. Oradea este unul dintre centrele urbane aflate în plină ascensiune. Ocupă locul trei în topul oraşelor cu cel mai avantajos cost al vieţii. Te asteptam sa vizitezi Oradea !