Cazare in Timisoara

Când aduci vorba de vestul țării, gândul majorității se duce către Timișoara. Orașul Timișoara este cel mai mare din zona de vest a țării, dar și a județului Timiș. Multiple locuri de cazare in Timisoara găsești la o simplă căutare pe internet, dar cele mai noi oferte direct de la proprietar le găsiți pe cazaretimișoara.ro .

Daca ai de gand sa petreci cateva zile in  oras si sa ai cazare in Timisoara, atunci ar fi bine ca inainte sa ajungi aici sa cauti pe internet cazare Timisoara sau pensiuni Timisoara, si sa gasesti cel mai placut loc de cazare in Timisoara. Oricum la o simpla analiza a rezultatelor de pe internet vei gasi o multime de unitati de cazare in Timisoara. Dupa revolutie au aparut o multime de unitati de cazare in Timisoara, de la pensiuni, la moteluri sau hoteluri, toate oferind parca la intrecere camere amenajate la nivel occidental, pentru o cazare in Timisoara, care sa satisfaca si cele mai alese gusturi.

Numele orașului are legătură directă cu râul Timiș ce parcurge partea de sud a municipiului. Apele râurilor Timiș și Bega au făcut aici o zonă mlăștinoasă, dar Timișoara a găsit să se dezvolte cu timpul si rețeaua hidrografică a zonei a fost desecată, indiguită și deviată creand locuri pentru a deveni un oraș modern. Acesta este al doilea oraș ca mărime din țară. Timișoara este și un centru economic puternic, orașul e construit pe o fostă cetate istorică.

Viata culturala

Viata culturală din orașul de pe Bega este deosebită și datorită multiculturalismului din zonă. Timișoara are granită atât cu Serbia cât și cu Ungaria, iar o puternică comunitate germană și slovacă există în zonă, iar arhitectura este bizantină, barocă și modernistă. Timișoara este un oraș deservit de Aeroportul Traian Vuia, de asemenea gara CFR Timișoara Nord precum și legătura cu autostrada Sibiu Deva Timișoara sau Arad – Deva.

Timișoara a cunoscut o dezvoltare deosebită încă de pe vremea austro-ungară fiind denumită Mica Vienă. Timișoara a avut câteva premiere la acea vreme, iluminatul public cu lămpi, precum și tramvaiul. Timișoara are o rețea de transport locală puternică, bazată pe tramvaie, trolebuze și autobuz sau taxi.

Timișoara atrage un număr mare de vizitatori și prin faptul că este un mare oraș universitar. Un prim obiectiv turistic în Timișoara este Piata Victoriei și Catedrala Ortodoxa Mitropolitana, cu un monument dedicat revolutiei din 1989. Piața Unirii și catedrala Romano-Catolică si cea Ortodoxă Sârbă, exemple rafinate de stil baroc vienez. Piața este dominată la sud de impresionantul Palat Baroc din secolul XVIII, inițial sediu al conducerii administrative, astazi adăpostește Muzeul de Artă. Timișoara are de asemenea multe muzee dedicate specificului etnografic al regiunii Banat.

Datorită dezvoltării economice Timișoara a pus accentul și pe dezvoltarea turismului. Pe lângă viața studențească a puternicului centru universitar, Timișoara atrage și turism medical, numeroase clinici private sau de stat examinează
anual sute de persoane. Locurile de cazare sunt pentru toate bugetele și gusturile de la cele mai simple la cele mai rafinate. Pe lângă tradiționalele unități de cazare exită opțiunea închirierii unui apartament pe termen scurt.

Bucataria Timisoreana

Preparatele culinare sunt și ele diversificate cu preparate specifice tărilor din jur. Timișoara are centre comerciale precum și unul dintre primele centre de tip mall din această parte de țară. Dacă simți nevoia de a te deconecta te poți plimba pe malurile canalului Bega, unde poți face o plimbare cu hidrobicicleta. Parcul Rozelor este de asemenea un loc al florilor de trandafiri așa cum îi spune și numele. Strada Alba Iulia este una pietonală acoperită cu umbrele colorate după un model din Portugalia. Pentru a fluidiza circulația mașinilor in Timișoara oficialitățile testează schimbarea sensurilor unor străzi. Aici dar și în alte locații se organizeaza numeroase evenimente culturale, spectacole. Poți opta și pentru a merge la Filarmonica Banatul sau teatrul național. Dacă vrei să urmărești evenimente sportive de sală treci pe la sala sporturilor Olimpia. Orașul decorat în alb- violet are trei echipe de fotbal în liga secundă. În anul 2021 Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Timișoara este un oraș care are mereu ceva de oferit. Va asteptam la Timisoara !