= 22

Petre Dordea - CEO portal de turism InfoTravelRomania

Petre Dordea – CEO portal de turism InfoTravelRomania

Este fara indoiala cel mai mare si mai important targ de turism din Romania.

Imi face placere sa vin la targ pentru ca asa ma revad cu prieteni, parteneri, colaboratori mai vechi sau mai noi, să cunosc oameni noi cu care voi începe curând o colaborare.
Ma pot mandri ca nu am lipsit la nicio editie a targului. E frumos ca ne vedem offline/ in viata reala, din pacate sau din fericire marea majoritate a rezervarilor se fac online 🙂
Este doar un targ de imagine si cu putina vanzare. Propuneri sunt multe.

In prima zi de targ am participat la cateva prezentari:
Coral Travel Romania (new entry), curse charter avion din 7 orase ale Romaniei: Bucuresti, Cluj, Oradea, Craiova, Suceava si Iasi. Destinatii 2023: Turcia, Grecia, Egipt si Tunisia.

Petre Dordea - CEO portal de turism InfoTravelRomania & Ministrul Turismului Daniel Cadariu

Petre Dordea – CEO portal de turism InfoTravelRomania & Ministrul Turismului Daniel Cadariu

13:00 turul oficial al targului – Ministrul Turismului dl. Daniel Cadariu impreuna cu președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur.

14.00, Pavilionul B2, la standul Clubului Presei de Turism – FIJET Romania (73B).
Festivitatea de premiere a celor mai votate “Destinaţii FIJET România”
Iată care au fost cele 10 destinații selectate de către membrii FIJET Romania: Durău, Țara Moților, Șinca Veche, Complexul Sturdza – Miclăușeni, Țara Hațegului, Gura Portiței, Sulina, Bucovina, Fundata și Delta Dunării.

Petrecere Coral Travel Romania

Petrecere Coral Travel Romania

Am intalnit si am stat de vorba cu 5-6 ghizi de turism. Seara am participat la petrecerea Coral Travel Romania. Din pacate nu am ajuns si la cea organizata de Christian Tour.

A doua zi de targ am avut o prezentare deosebit de de interesanta despre viitoarele OMD-uri: locale, judetene(41),regionale (8) si cel national. Parteneriat public – privat cu rolul de a conduce/ managementul destinatiei si de a promova/ marketing o destinatie, cresterea numarului de turisti si cresterea notorietatii/ imaginii. Au mai fost prezentari facute de GNTO – Organizatia Nationala de Turism a Greciei in parteneriat cu ANAT, DERTOUR si COCKTAIL HOLIDAYS.
Seara la ora 23.00 petrecere by Fibula. Nu am reusit sa ajung pentru ca eram prea obosit.

A treia zi de targ este sambata, cea mai aglomerata zi am stant mai mult in stand (parteneri media), am facut poze si discutat cu ghizi din toata tara.
Am mancat peste si icre de la standul Sulina (eu iubesc Sulina).

Am simtit lipsa: Paralela 45, Hello Holidays, Bibi Touring, Eximtur, Filadelfia Turism, Altours, Tramp Travel, HTS Travel, Romadria Confort, Paradis Vacante de Vis si multi altii.

Ce as propune eu:
Targul de Turism ar trebui să aibă măcar două zile doar pentru specialiști.
ar trebui organizat in luna martie, afara ar fi mai cald si pot fi puse bancute, terase, mici si bere.
– in fata pavilionul B sa vad multe autocare parcate.
– evenimentele sa fie organizate si sambata ( nu doar joi si vineri).
– toate evenimentele sa fie afisate pe site-ul targului si pe un panou mare la intrare, sau in catalogul targului.
– tariful de inchiriere sa fie mai mic, suprafata expozitionala mai mare.
– parteneri media de calitate care sa faca poze si transmisii live in fiecare zi, articole scrise inainte si dupa eveniment.
– mi-ar place un autobuz colantat cu TTR care sa circule libera de la Piata Unirii – Universitate – Romana – Dorobanti – Romexpo.