= 628

In calitate de Secretar General al Ghizilor am vrut sa facem si noi ce face Brasovul 🙂 unde ei au o intalnire la 2 saptamani , uneori 3 si viziteaza impreuna un obiectiv turistic. Initiativa asta se numeste pregatirea continua a ghizilor. Ideea pusa in practica de Asociatia Ghizilor de Turism din Brasov se poate aplica si la Bucuresti. Felicitari Roxana Niculescu!

Ghidul de turism citeste , se documenteaza si invata aproape in fiecare zi. Asa isi antreneaza memoria si cunostintile vaste despre : istorie, geografie, arta, tehnica de ghid, psihologie, educatia turistului, limbi straine, obiective turistice, trasee si multe altele.

Pentru episodul 1 din stagiul de pregatire continua am ales Muzeul Fotbalului din Bucuresti ( Gabroveni nr. 24) / Football Museum Bucharest  

Muzeul este unic in Europa de Est , interesant si il recomandam celor pasionati de fotbal si copiilor care vor sa se distreze. In urma acestor vizite de documentare, ghidul de turism vede obiectivul cu ochii lui, face poze si il recomanda mai departe agentiilor si turistilor cu care lucreaza.
#pregatireacontinuaaghizilor

Va lasam mai jos cateva poze de la muzeu.

Am auzit prima oara de pregatirea continua a ghizilor la Forumul Ghizilor 1 / Slemco Ciprian. Nu prea intelegeam ce si cum..Mai tarziu am inteles ca ghidul se pregateste mereu .

Episodul 2 din “Pregatirea continua a Ghizilor” va fi la Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei, inca nu stiu data. Vor urma: Ateneul Roman (ghid Georgeta Anechei), Palatul CEC si Palatul BNR.